[...] nie jest ona jednostronna cos tam sie go powinno juz znaleźć[ale jesli nie to np. można taki posiłek "przyprawic" sobie sałatką z oliwą z oliwek itp. nastepnie-juz przed snem- pijesz odżywke białkową. schemat prosty, a skuteczny i właściwy jak żaden inny. a dodatkową zaleta jest to, ze nie tłumisz od razu apetytu bananem czy odżywką.
[...] wszystko ok ale: czy np ze szpinaku i pomidorów mogę zrobić potrawkę i przyprawić ją np curry? Rozumie się się bez żadnych dodatków sam szpinak i pomidory ale czy przyprawy jak curry są dozwolone czy konieczne jest zjedzenie pomidora na surowo? To nad czym się zastanawiam to czy wszystkie produkty muszą być jedzone na "czysto" czyli np [...]
[...] slaba,nie jestem glodna ,wlasnie pije druga gorzka kawe( nie umiem bez kawy popoludniu) i przedemna kolacja ,na ktora przecietnie mam ochote( gotowane mieso bez soli?! jak to przyprawic zeby bylo jadalne?lisc laurowy ,ziele nagielskie ,papryka? co dalej?) Oprocz tego mam za soba normalny dzien-nbie ograniczalam jakos specjalnie wysilku [...]
Biały, półtłusty ser (400g) + odrobina śmietanki 12% + siekana cebula + szczypior (też siekany ofkorz). Przyprawić solą pieprzem, wszystko wymerdać i odstawić na 4-5h do lodówki. Na niskoww ser może być tłusty, ale jak dla mnie półtłusty jest lepszy smakowo. Tradycyjnie spożywamy z ponańską pyrką, ale na CKD taka opcja raczej odpada
[...] wrzucamy oliwki, posypujemy serem (pokrojonym wcześniej w paski) posypujemy słodką papryką, oregano i wstawiamy ponownie do piekarnika na 10-20 min. Smacznego :) Nie wiem jak na to patrzeć, tutaj wszystkie węgle pochodzą z warzyw. /SFD/Images/2016/1/27/edf7d9425ed44ce29895f3941b6111ae.png [...]
[...] - 30g cebulki - 40g szpinaku - pieprz, sól Przygotowanie: Podsmażyć na rozgrzanej patelni boczek, cebulkę oraz szpinak. Mięso z kurczaka przyprawić wedle uznania, rozbić jak na rolady. Całość z patelni zawinąć do mięsa, podpiekać na maśle, dolać wody i dusić około 20min. Smacznego ;) /SFD/Images/2016/1/31/cc441fc6fc1841edab87a060b8fb434b.jpg [...]
[...] że tak, nadały całości lekko pikantnego smaku. Danie nisko kaloryczne, można zamiast śmietany użyć jogurtu, ale myślę że nie ma takiej potrzeby. :). Kolejny pomysł na obiad jak akurat nic ciekawego nie przychodzi wam do głowy;D. Polecam i Smacznego :). /SFD/Images/2015/6/24/f8ed8f5733e245d8a805d4f8bdefeb12.jpg Zmieniony przez - ASFI87 w dniu [...]
[...] przyprawić i wymieszać. Podana proporcja jest przykładowa, można ją zmieniać w zależności od upodobań (można np. dać 3 jajka i 60 g soczewicy, wtedy będzie mocniej jajko czuć). Pasta smakuje świetnie zarówno na kanapkach jak i sama. /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/f1b873757bc740f990206b518fc33918.jpg Zmieniony przez - Surreal w dniu 2012-12-22 17:25:39
Po długiej przerwie wracam do tego postu. Pozatym tamta druga zapienkanka na tej stronie niejest taka zła, sam ostatnio ją robiłem i dobrey była :). Obiecałem, że dam nowe przepisy, więc dam. A oto one ( może już one gdzieś były, sam niewiem ) : Sałatka z zupek chińskich Składniki: * zupka ostra * zupka łagodna * 4 łyżki majonezu * por * 1 [...]
a wogule pytanie brzmiało "jak się za to zabrać - z chudzielca zrobić byka :D" najłatwiej : - przyprawić mu rogi - kółko w nos - metka na ucho - łańcuch do koryta - słoma pod nogi
[...] kalori. Im mniej będziesz organizm szokować skokami 3 tygodniowymi tym lepiej dla niego. Wylicz orientacyjne zapotrzebowanie kaloryczne i zobaczysz co mniejwięcej wyjdzie, jak nie znajdziesz to jutro Ci linka wrzuce bo dziś mi się już nie chce szukać. I pamiętaj że takie rzeczy planuje się na miesiąc nawet kilka a nie na 3 tygodnie trzeba [...]
[...] Kolacja: Bułeczka z sałatą i mozzrella, pomidor 100 g Bułki grahamki Sałata do woli 60 g Mozzarella 10 g Oliwa z oliwek 150 g Pomidor Bazylia, pieprz Pomidora i bazylię pokroić, polać oliwą i przyprawić pieprzem. Podawać z kanapką. mam 176 wzrostu i wazyłem 68 jak ja rozpisywala...moze ktos sprawdzic czy jest tak jak sie nalezy...
[...] ok 200 g zimnej wody +- szczypta soli i pieprzu, łyżeczka suszonej bazylii twaróg półtłusty 100g, śmietana 1 łyżka + łosoś wędzony 50g Naleśniki żytnie robi sie tak samo jak zwykłe pszenne, z tym wyjątkiem, że smażymy je dłuzej, tak aby mąka sie dobrze wysmażyła. Ja lubie naleśniki przyprawić, daję dużą szczypte soli i pieprzu i zioła jakie [...]
[...] i...Dorzucasz paprykę, marchewke, pietruszke selere no i masło. Dokrajasz jeszcze zielonej pietruszki. ciup ciup pieprzu. mhmmm jarzynke(przyprawe do zup(smaku)). No i ma jakiś smaczek;) mniam To sie wydaje smaczne, tylko w tym garnku w garnku to rozumie, że wlewam tylko troszke wody by kasza sie prażyła i pod koniec dodwalam warzywka,a [...]
Jak zwykle najpierw sie pytam zamiast porzadnie poszukac Dla ciekawych co znalazlem: Drożdże – Saccharomycetes (Saccharomycetaceae) seu Faex medicinalis (sive potius Saccharomyces sp.) Wiadomości ogólne Przedstawicielem drożdży jest Saccharomycetes (Saccharomyces) cerevisiae, czyli drożdże piwne. Wykorzystuje się również drożdże winne [...]
Umknęło mi ;-) Byłeś z tym u ortopedy / fizjoterapeuty ? Dzemy, takie ilości rodzynek, wywaliłabym, białka w proszku tyle Ci nie trzeba, zostawiłabym jak już jedną porcję, ew. dodawaj jak masz braki w diecie. Za dużo mleka, ogólnie nabiału. Ryż biały wymień na parabolied, jaśminowy, czy basmatii. Szynki sklepowe są kiepskiej jakości niestety, [...]
[...] - 30g cebulki - 40g szpinaku - pieprz, sól Przygotowanie: Podsmażyć na rozgrzanej patelni boczek, cebulkę oraz szpinak. Mięso z kurczaka przyprawić wedle uznania, rozbić jak na rolady. Całość z patelni zawinąć do mięsa, podpiekać na maśle, dolać wody i dusić około 20min. Smacznego ;) /SFD/Images/2016/1/31/269d5a625aac49e79b85d54ce23de3ce.jpg [...]
jak mozna tak mało jeść ? :-D tyle co ty jesz w ciagu dnia to ja jem na obiad :-D ale tak na serio, troche mało posiłków mi sie wydaje jak na śniadanie to jajecznica z 3 jajek to zdecydowanie za mało, nie wiem jakie masz fundusze ale nie bede ci kazał jesc wołowiny non stop itd , jak lubisz smażone jajka to zrób jajecznice chociaz z 6 jajek [...]
[...] zawija się w folię aluminiową. Można przyprawić na tysiące sposobów łagodnymi przyprawami i nadać jej niesamowity smak. Ryba się w ten sposób dusi, a nie piecze. Po odpowiednim czasie wyjmujemy rybe, odłanczamy warzywa. Ja nawet jak wypije trochę mocnijszą cherbate to mam zgage, ale po tak przyrządzonej rybie jeszcze nie miałem Pozdrawiam Cezary